MILESI

A vállalat történetét a folyamatos növekedés szándéka vezérelte és az a törekvés, hogy az elért eredményeket egyre javítva az ügyfelek teljes megelégedését érje el.
1960-ban a Milesi Spa áthelyezte székhelyét Milánóból a Bareggio-ban létesített nagy, modern létesítménybe, ahol a cég kutató- és gyártó részlegei ma is találhatók.
1970-ben a Milesi spa csatlakozott az IVM Csoporthoz (IVM Industrie Vernici Milano): ezt a holding-társaságot a Milesi spa tulajdonosai hozták létre vállalkozásuk adminisztrációjának megkönnyítésére illetve a pénzügyi, stratégiai és marketing tevékenység koordinálására – mára ez Európa egyik legnagyobb fafestékek és -bevonóanyagok gyártására szakosodott vállalata lett.
A hetvenes évek elején megindult a Csoport nemzetközi terjeszkedése, amely révén partnereket hoztak létre illetve vásároltak fel Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban és Németországban (ezek mindannyian az IVM Csoport részei lettek), know-how-t adtak át számos más országban és termékeinek értékesítését kiterjesztették az egész világra.